YLEn Turun verkkosivuilla kerrotaan  että Åbo Akademi edellyttää kaupungin ratkaisevan taiteilijoiden työtilaongelman ennenkuin Linnankiinteistön kauppa voidaan vahvistaa.

http://yle.fi/alueet/turku/2010/08/linnankiinteiston_myynnin_ehtona_uudet_tilat_taiteiljoille_1922356.html

Pari viikkoa sitten Tilaliikelaitos järjesti Linnankiinteistön taiteilijoille tiedotustilaisuuden.  Ylimielisessä käskytystilaisuudessa virkamiehet  tarjosivat taiteilijoille Pernon koulusta tiloja ota tai jätä hengessä:

Tilat saa käyttöön vain muutamaksi vuodeksi, sinne mahtuu vain osa Linnankiinteistöstä häädetyistä taiteilijoista ja myöhemmin on ilmennyt että  kiinteistötoimi itse on aiemmin kuvaillut tiloja vuokrauskelvottomiksi.  Vares elokuva esimerkiksi on saanut tilat ilmaiseksi ja olettaa että tiloissa tehtyjä muutoksia, seinien rikkoontumisia jne ei tarvitse purkua odottavassa tilassa jälkikäteen enää kunnostaa.

Taiteilijat kysyivät Kurjenlinnan perään - sitä tarjottiin taitelijoille vielä kaksi vuotta sitten. Nyt siitä on (Seppo Lehtinen, KH, sdp) tullut "arvokiinteistö" joka on liian kallisarvoinen taiteilijoille.

Tiedotustilaisuudessa paikalla olleet virkamiehet ( poliittisia päättäjiä siellä ei ollut), selittivät taiteilijoille että ei voi mitään, turkulaisilla päättäjillä ei ole riittävää tahtotilaa  taiteilijoiden tilaongelmien ratkaisuun.

Paljon kiitoksia Åbo Akademin säätiölle tästä tämän päiväisestä lasunnosta ja  tiedon julkistamisesta: katsotaan nyt miten tämä vaikuttaa siihen kuuluisaan tahtotilaan!