Mukavasti kesäkuussa, Juhannusta odotellessa on tullut tieto että Turun kaupunki myy tai käytännössä kait on jo myynyt Linnankiinteistön.

Turun Sanomat: Åbo Akademin säätiö paljastui Linnankiinteistön ostajaksi

(TS 23.6.2010)

Taiteilijoille on lyöty kouraan irtisanomislaput: Talosta pitää olla ulkona elokuun loppuun mennessä. Sama vanha meno jatkuu!

Mielenkiintoisen lisän pikaiseen ulostamiseen antaa tieto että kaupungin omat toimijat kuten Väinö Aaltosen museo sekä myös eräät muut kuten Turun taidemuseo ovat saaneet muuttoaikaa vuoden loppuun asti.

Miten paljon taiteilijoita Linnankiinteistössä toimii? Kaupunki on ollut tästä asiasta aina hyvin vaitonainen.

Vuoden 2008 taiteilijoiden työtilatarpeita selvitelleessä kaupungin työryhmässä mukana olleet taiteilijajärjestöjen edustajat laskivat silloin että taiteilijoita olisi noin 100-110. Kaupunki ei suostunut laskelmia tekemään omista ( vuokranantajan) tiedoistaan, mutta kiisti jyrkästi lasketun määrän. Lopullisessa raportissa arvioidaan että taiteilijoita olisi 60.

Nyt on paljastunut että vuokrasopimuksia on 60.

Kaupunki vuokraa työtiloja vain poikkeustapauksissa yksittäisille taiteilijoille, joten jokaista vuokrasopimusta kohden on varmasti ainakin 2 taiteilijaa. Yleisessä tiedossa on että Linnankiinteistössä on monia taiteilijayhteisöjä joissa on 4-8 taiteilijaa samassa tilassa.

Eli Turku on ulostamassa jopa 150 taiteilijaa näin somasti kulttuuripääkaupunki vuoden aattona.

Jotain sentään on opittu: tämän viikon tiistai-aamuna kaupunki oli kutsunut neuvottelupöydän ääreen taiteilijajärjestöjen edustajia. Heille esiteltiin joitakin vaihtoehtoisia tiloja kuten Pernon koulu jonka homeongelmista on tässäkin blogissa puhuttu. Samoin Barkerin tehtaiden Alfa kiinteistöä oli vilauteltu. Sinne ei kuitenkaan pääsisi vielä syyskuussa. Sitäpaitsi tilat olisivat  ehkä vain siihen asti kunnes YIT alkaa rakentaa alueelle asuntoja. YIT:n uuden asuinalueen mainokset ovat jo ilmestyneet tehtaan seinään!

Paljoa emme ole kuulleet tiistain palaverista, mutta kuulemma kaupungin edustajat olivat valitelleet että taiteilijat pilaavat Turun maineen.

Lisää Linnankiinteistön tilanteesta löytyy Facebookista:

Linnankiinteistön taiteilijat

sekä

Ateljee tai verstas - työtiloja Turkuun