Mitä kuuluu taiteilijoiden työtiloille - miten etenee Kurjenlinna hanke? Lähestyvän kulttuuripääkaupunki vuoden ansiosta kulttuurin tiloista puhutaan paljon, kaivataan milloin mitäkin lauttaa joelle ja hallia rockmusiikille.

Aikaisemmin tapahtunut:

  • työryhmä esitti joulukuussa 2008 kaupunginjohtaja Pukkiselle taiteilijoiden työtilojen turvaamista joko Kurjenlinnasta ja VR:n konepajasta muodostetulla Luovan talouden keskuksen kaksoisratkaisulla tai kehittämällä Linnankiinteistöä taitelijoiden työtilayksikkönä.

 

  • Syyskuussa 2009 Hartela alkoi lämmetä hankkeelle tai ainakin sitä muistuttavalle hankkeelle - hankittuaan omistukseensa VR:n konepajan
  • 5.9.2009 kaupunginjohtaja Pukkinen sanoo TS haastattelussa:

    Muut kulttuurille suunnitellut tilat ovat Linnankiinteistö ja Kurjenlinna. Näitä voidaan yhä kehittää kulttuurin käyttöön, vaikka VR:n konepajasuunnitelmat etenisivätkin.

    – En näe sille mitään estettä. Kurjenlinnassahan on kysymys taiteilijoiden työtiloista ja ne hoidetaan joka tapauksessa kuntoon tavalla tai toisella, Pukkinen lupaa.

Tilanne helmikuussa 2010:

Turku 2011 säätiö on tehnyt sopimuksen Hartelan kanssa VR:n konepajan käytöstä kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 tapahtumatilana. http://yle.fi/alueet/turku/2010/02/kulttuuripaakaupungin_tapahtumakeskus_valittu_1462341.html

Turun kaupungin asettama uusi työryhmä pohtii ja neuvottelee VR:n konepajan tilojen vuokraamista kaupungille pitkäaikaisesti. Hankkeen tarkoitus on  tukea Hartelan suunnittelmia tehdä Konepajaan Luovan talouden keskus.

Mitä kuuluu taiteilijoiden työtiloille?

Kukaan ei tiedä. (Ehkäpä koska ei ole mitään tiedettävää)

Mikä on Linnankiinteistön tilanne ja tulevaisuus?

TS kertoi marraskuussa 2009 että kiinteistöön suunnitellaan Meripelastuskeskusta http://www.ts.fi/online/kotimaa/88936.html

Mihin taiteilijat sitten menevät?

Työtiloista on jo nyt pulaa kun suurin osa työhuoneista on Linnankiinteistössä. Mitä sitten tehdään jos sieltäkin on ihmisten lähdettävä?

Kurjenlinnasta ei kuulu mitään.

Mutta huhut kertovat että kiinteistölle on löytynyt mahdollisesti ostaja ja entiset puheet taiteilijoista ja työhuoneista unohtuivat siinä silmänräpäyksessä....

Hartela kuulemma on kiinnostunut taiteilijoista jos sillä saadaan kaupunki myötämielisemmäksi konepajan luovan talouden keskus- suunnitelmille.Hartelan mielessä on varmaan samanlainen "Ateljee"  kun on tulossa Jokikadulle, entisiin taiteilijoiden työhuoneisiin!

Ei haittaa vaikka konepajalla ei tarkoitukseen sopivia tiloja ole....jos konepajan tilat sopisivat taiteilijoiden työtiloiksi, miksi työryhmä aikanaan olisi esittänyt konepajaa ja Kurjenlinnaa rinnakkaisiksi rtkaisuiksi????

Taiteilijoille tarjotaan Pernon tyhjänä olevaa homekoulua, jolleivat ota, olkoot ilman.

 Verkossa ja facebookissa pöristään paljon niitä näitä - mutta tietoa sieltä ei näinä päivinä löydy. Tietäjät vaikenevat.

Malttia kuulutetaan ja ties mitä selitetään:http://blogit.yle.fi/made-in-turku