Kahdeksan taiteilijaa jää ilman työtiloja. Se on karu tosiasia kun VR:n konepajaa aletaan kunnostaa kulttuuripääkaupunki kuntoon.

Kaikki työtilansa menettävät ovat Turun Piirustuskoulun kasvatteja, keskeisiä vaikuttajia ja aktiiveja turkulaisia taiteilijoita. He ovat itse aikanaan ( heti koulusta valmistuttuaan, noin 7 vuotta sitten) etsineet ja hankkineet työtilansa ja myös ne kunnostaneet. Vuokrakin on olltu aika kova turkulaisittain, lähinnä Helsingissä Ateljeesäätiön tiloissa (vakituisia, pysyviä työtiloja) maksettavaa luokkaa.

Erityisesti kannattaa huomioda  turkulaisten naisten itse vanhaan veturitalliin kunnostama  hieno, korkea työtila: siihen tulee kulttuuripääakupungin ajaksi Kiasman esittämänä Eija-Liisa Ahtilan teos.

Ei yhtään ihme että Kiasma on ihastunut tilaan sen nähdessään. "Turun Kiasmaan" menijät voivat omin silmin ensi vuonna nähdä miten hieno tila on.

Turkulaisten taiteilijoiden tunnelmia tämän ratkaisun kuultuaan, kuvaa hyvin saamamme viesti:

"Mitä tästä pitäisi ajatella? Paikalliset taiteilijat väistyvät Kiasman ja Ahtilan tieltä?
Olen tiennyt että taidemaailma voi olla julma ja kova, mutta tämä alkaa olla jo aika härskiä hommaa.
Etenkin Säätiöltä (Kulttuuripääkaupunkisäätiö) tosi ruma temppu ja kertoo aika paljon kuinka paljon siellä jengiä kiinnostaa paikallisen kulttuurin kehittäminen.
Kiasman Arell on Turun Piirustuskoulun ystävien perustaja?
T. ja H. (samoin A ja J) Piirustuskoulusta valmistuneita... olen sanaton. Eikö tämä ole ihan hullua touhua?
Minusta tällainen toiminta on suoraan sanottuna ihan uskomattoman röyhkeää. Eikö muka muita näyttelytiloja löytyisi Turusta tai VR:ltä? Pitää aloittaa niistä vähistä taiteilijoiden työtiloista?"
 
kirjoittaja jatkaa:
"Kannattaa myös huomioida se että J ja A ovat vuosikurssiltaan niitä harvoja jotka ovat lähteneet toimimaan päätoimisina taiteilijana, useat muut vuosikurssilaiset heittivät hanskat tiskiin jo alkumetreillä. Aika jännää kohtelua niille harvoille tekijöille jotka edes yrittävät harjoittaa tätä kohtalaisen kimuranttia ammattia. Aika ikävältä tämä vaikuttaa, menee usko koko taidekentän etiikasta ja yhtenäisyydestä. Isot syövät pienet. Kiasmassa taitaa jäädä jatkossa käynnit aika vähiin."

Olemme poistaneet viestistä sekä kirjoittajan henkilötiedot että siinä mainittujen taiteilijoiden nimet - annetaan heidän itsensä päättää haluavatko he tulla esiin tässä asiassa!

 Kommentti (lauantaina 27.2.2010): VR:n konepajalla työhuonetta pitävä taiteilija  ilmoitti että Hartela on henkilökohtaisesti luvannut että heille etsitään konepajalta korvaavat tilat, joten heitä ei ole häädetty eikä irtisanottu eivätkä heidän työskentelymahdollisuutensa ole uhattuna.
Hyvä jos näin on- mutta me seuraamme tilannetta: