Osana tämän vuoden Olohuone tapahtumaa ovat taiteilijat Sanna Peuri ja Minnamaija Lappalainen tehneet Jokikadun taiteilijatalon päätyyn teoksen "Taivas".  Teos tähyilee ja peilailee taivaita - nimensä mukaisesti.
Samalla se on kunnianosoitus ihanalle työtilalle jossa kymmenet ja taas kymmenet turkulaiset taiteilijat ovat työskennelleet viimeisten 15 vuoden ajan. Monilla on paljon hyviä muistoja Jokikadusta. Siellä oli hyvä tehdä töitä - siitäkin huolimatta että vuokraisäntä Turun kaupunki vähän väliä hätyytteli ja uhkaili häädöillä.

Lähdön aika on nyt käsillä. Jokikadun aika Turun taiteilijaelämässä on päättymässä. Talossa työskentelee vielä ehkä kymmenkunta taiteilijaa, suurin osa on jo lähtenyt. Ne jotka ovat jo lähteneet sekä ne joilla ei vielä ole paikkaa minne mennä,  tekevät parhaillaan omaa surutyötään ja jättävät jäähyväisiä Jokikadulle "taiteilijan taivaalle".

Sanna ja Minnamaija ovat molemmat näitä surutyötä tekeviä lähtijöitä. Jokikadun päädyssä kimmeltelevä teos on heidän jäähyväisensä - ja miksei meidän kaikkien.

Kiitos Sannalle ja Minnamaijalle!

649293.jpg